Natuurlijk Thuis

Natuurlijk Thuis

Het overgrote deel van onze tijd brengen mensen binnen door. Het meeste van deze binnen-tijd verblijven we in ons huis. Waarom dan niet kiezen voor een gezond huis, een natuurlijk huis? Natuurlijk Thuis verwezenlijkt bouwdromen voor een gezond en natuurlijk huis met als basis het gebruik van natuurlijke en biobased materialen.


Goed geïsoleerd en geventileerd

Vocht, schimmel en huisstofmijt vormen een probleem in veel huishoudens. Door te bouwen met natuurlijke en biobased materialen, bouwt Natuurlijk Thuis mee aan de bouw of verbouw van huizen die juist aangenaam koel in de zomer en comfortabel warm in de winter zijn. Goed geïsoleerd en geventileerd dus. Vocht, schimmel of huisstofmijt zijn dan al gauw verleden tijd!


Gezonde leefomgeving

Vervuiling uit gebruikte bouwmaterialen, stoffering, vloeren, verven en lijmen in huis dragen bij aan een minder gezonde leefomgeving. In een natuurlijk huis vormen natuurlijke materialen de basis voor de bouw én de afwerking van een woning of gebouw. Plantaardige materialen zorgen voor een gezonde woon- of werkomgeving, zijn duurzaam en belasten natuur en milieu in veel mindere mate. Een natuurlijk huis is naast gezond en veilig vooral ook mooi; mensen ervaren het als aangenaam en comfortabel.
 

Het huis van de toekomst

Het is een misverstand te denken dat biobased en natuurlijk bouwen alleen voor geitenwollensokken dragers of groenaanhangers is weggelegd. Een natuurlijk huis is mogelijk voor iedereen; de belangstelling en mogelijkheden voor natuurlijk, ecologisch en duurzaam bouwen is groot. Met een natuurlijk huis bouw je aan het huis van de toekomst!


Is natuurlijk bouwen duur?

Natuurlijk Thuis helpt mee aan zowel de bouw als de verbouw van woningen en gebouwen; geschikt en bereikbaar voor iedereen. Afhankelijk van het ontwerp, de keuze van de materialen en/of het bouwconcept variëren de kosten van bouwen met natuurlijke materialen van nog wel iets duurder tot verwaarloosbaar in vergelijking met de gangbare bouwmaterialen. Op de lange termijn is een natuurlijk huis vaak duurzamer en voordeliger.
 

Natuurlijk Thuis betekent:
•Een gezond en mooi huis
•Een veilig en comfortabel huis
•Een goed geïsoleerd huis
•Een duurzaam en milieubewust huis
•Energieneutraal en verantwoord